Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Πιτσιόρλας: Αγγίζουμε δύσκολα θέματα όπως η ΔΕΗ
[Το Βήμα]: Πιτσιόρλας: Αγγίζουμε δύσκολα θέματα όπως η ΔΕΗ

[Το Βήμα]: Πιτσιόρλας: Αγγίζουμε δύσκολα θέματα όπως η ΔΕΗ

Ζήτησε συναίνεση για επενδύσεις
Ως κριτήριο επιτυχίας παρουσίασε την υπόθεση της ΔΕΗ ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου.
Αγγίζουμε, είπε, «πολύ δύσκολα θέματα με βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις. Παράδειγμα η ΔΕΗ που είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα. Αγγίζοντάς το προκαλούμε ισχυρές αντιδράσεις και αντιστάσεις». Η επιτυχής επίλυση, σύμφωνα με τον κ.Πιτσιόρλα, θα είναι δοκιμασία και κριτήριο για το αν μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Πρόσθεσε ότι θα είναι λάθος να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που «ξεμπερδέψαμε» καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την επιτυχία της ανταλλαγής ομολόγων και «επιτομή του προβλήματος» τα κόκκινα δάνεια , η λύση του οποίου απαιτεί τόλμη και έχει κόστος το οποίο η κυβέρνηση αναλαμβάνει και θα πρέπει να στηριχθεί από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Ακόμη, ζήτησε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται υπέρ των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε ότι το πρότζεκτ του Ελληνικού προβλέπεται να διπλασιάσει σχεδόν τον τουρισμό της Αθήνας ενώ αναφερόμενος στον προβληματισμό για τις επιπτώσεις έθεσε το ερώτημα αν προστατεύεται καλύτερα το περιβάλλον με τη σημερινή κατάσταση ή με τη δημιουργία του μεγαλύτερου μητροπολιτικού πάρκου της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!