Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Το Βήμα]: Ο πυρετός της εγκύου «εγκυμονεί» προβλήματα για το έμβρυο
[Το Βήμα]: Ο πυρετός της εγκύου «εγκυμονεί» προβλήματα για το έμβρυο

[Το Βήμα]: Ο πυρετός της εγκύου «εγκυμονεί» προβλήματα για το έμβρυο

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι ο ίδιοςο πυρετός είναι ο «ένοχος» για την εμφάνιση συγγενών ανωμαλιώνκαι περιέγραψαν πώς ακριβώς γίνεται αυτό
Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες στους επιστήμονες ότι ο πυρετός στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο συγγενών καρδιακών ανωμαλιών αλλά και δυσμορφιών στο πρόσωπο όπως οι σχιστίες χείλους και υπερώας (λαγόχειλο και λυκόστομα όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε) στο παιδί που θα έλθει στον κόσμο. Ωστόσο μέχρι σήμερα άγνωστο παρέμενε πώς και γιατί συμβαίνει αυτό. Υπάρχει μια επί μακρόν επιστημονική διαμάχη σχετικά με το αν κάποιος ιός ή άλλου τύπου μολυσματικός παράγοντας μπορεί να προκαλέσει αυτές τις γενετικές ανωμαλίες ή αν ο ίδιος ο πυρετός είναι η «πηγή του κακού».

«Ενοχος» ο ίδιος ο πυρετόςΤώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιουκ στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι βρήκαν την απάντηση. Σύμφωνα με δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Science Signaling», η οποία βασίστηκε σε πειράματα σε έμβρυα ζώων, ο ίδιος ο πυρετός της εγκύου και όχι ο ιός ή το βακτήριο που τον προκάλεσε είναι ο «ένοχος» παρεμβαίνοντας στην ανάπτυξη της καρδιάς αλλά και του προσώπου κατά τις πρώτες τρεις έως οκτώ εβδομάδες της κύησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!