Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Τι «παίζει» με τις διοικήσεις των τραπεζών – Γιατί καθυστερούν οι ανακοινώσεις
[Το Βήμα]: Τι «παίζει» με τις διοικήσεις των τραπεζών – Γιατί καθυστερούν οι ανακοινώσεις

[Το Βήμα]: Τι «παίζει» με τις διοικήσεις των τραπεζών – Γιατί καθυστερούν οι ανακοινώσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διεργασίες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διεργασίες για την ανάδειξη των στελεχών που θα τοποθετηθούν σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις στην Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει δυστοκία στην εύρεση τραπεζιτών που από τη μία πλευρά να πληρούν τα κριτήρια του νόμου και από την άλλη να έχουν το ειδικό βάρος για να αναλάβουν τα ηνία των συστημικών τραπεζών.

Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται σε αναζήτηση προέδρου, καθώς η κυρία Λούκα Κατσέλη δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της λόγω της εμπλοκής της με την πολιτική τα τελευταία 5 χρόνια.

Τραπεζικοί κύκλοι που έχουν εικόνα της διαδικασίας του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνουν ότι ο νέος πρόεδρος θα …ομιλεί την ελληνική, προσόν που όπως αναφέρεται και στη σχετική πρόσκληση «θα αξιολογηθεί θετικά».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης έχουν εκδηλώσει και γνωστά στο ελληνικό banking ονόματα, που έχουν περάσει από σημαντικά πόστα τα τελευταία χρόνια, μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει προκριθεί κάποιος από τους ενδιαφερόμενους, καθώς στην Εθνική Τράπεζα αναζητούν κάποιον με σημαντική διεθνή εμπειρία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!