Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Πέθανε ο ζωγράφος του βυθού Γιάννης Μανιατάκος
[Το Βήμα]: Πέθανε ο ζωγράφος του βυθού Γιάννης Μανιατάκος

[Το Βήμα]: Πέθανε ο ζωγράφος του βυθού Γιάννης Μανιατάκος

40 χρόνια ζωγραφίζει στο βυθό
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος του βυθού, σπουδαίος γλύπτης και εκπαιδευτικός Γιάννης Μανιατάκος.
Γεννήθηκε στο Φλωμοχώρι της Μάνης το 1935. Σπούδασε γλυπτική με κρατική υποτροφία στην Α.Σ.Κ.Τ.. Από το 1971 που διορίστηκε Διευθυντής του Προπαρασκευαστικού Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, έως το 2001 που συνταξιοδοτήθηκε, εκπαίδευσε περισσότερους από 300 μαθητές.
Δείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει στο in.gr o Γιάννης Μανιατάκος
Σήμερα μαθητές του απασχολούνται στα μεγαλύτερα αναστηλωτικά έργα του Υπουργείου Πολιτισμού ή εργάζονται σαν μαρμαρογλύπτες σε ιδιωτικά εργαστήρια, περίπου 60 συνέχισαν τις σπουδές τους στην Α.Σ.Κ.Τ. και 3 είναι δάσκαλοι τέχνης σε Α.Ε.Ι..
Από το 1967 μέχρι σήμερα, κατάφερε να συνδυάζει τη ζωγραφική και τη γλυπτική με την αγάπη του για τη θάλασσα και τον ήλιο της Τήνου, «του ιερού νησιού, που είναι το πρώτο και μεγαλύτερο λίκνο της νεότερης Ελλάδας στην Τέχνη».
Με αφορμή την τελευταία του αναδρομική έκθεση στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών τον Απρίλιο του 2016 είχε δηλώσει μεταξύ άλλων άλλων στο in.gr για τα έργα ζωγραφικής που φιλοτεχνούσε στο βυθό της θάλασσαςκαι το έκανε για μισό αιώνα. «Δεν το κάνω για να πρωτοτυπήσω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!