Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Περιορισμούς στα ντιζελοκίνητα οχήματα έως το 2015 προωθεί και η Αθήνα
[Το Βήμα]: Περιορισμούς στα ντιζελοκίνητα οχήματα έως το 2015 προωθεί και η Αθήνα

[Το Βήμα]: Περιορισμούς στα ντιζελοκίνητα οχήματα έως το 2015 προωθεί και η Αθήνα

Μαζί Μαδρίτη, Παρίσι, Πόλη του Μεξικού
Δέσμευση ότι θα σταματήσουν τη χρήση ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων και φορτηγών έως το 2015 ανέλαβαν οι δήμαρχοι τεσσάρων μεγάλων πόλεων, εκ των οποίων και ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας. Αθήνα, Παρίσι, Πόλη του Μεξικού και Μαδρίτη υποσχέθηκαν από το βήμα της Συνόδου των Δημάρχων του C40 (Δικτύου των Πόλεων) ότι θα επιβάλουν την απαγόρευση με στόχο της βελτίωση της ατμόσφαιρας και θα δώσουν κίνητρα για να προωθήσουν τις μετακινήσεις με ποδήλατο και με τα πόδια.
Η χρήση του ντίζελ στις μετακινήσεις βρίσκει όλο και περισσότερους επικριτές τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις αρνητικές επιπτώσεις του στην ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου τρία εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο συνδέονται με την έκθεση στην εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση.
Οι ντιζελοκίνητοι κινητήρες συμβάλλουν στο πρόβλημα με δύο πολύ βασικούς τρόπους: με την παραγωγή αιωρούμενων σωματιδίων (PM) και οξειδίων του αζώτου (NOx), τα οποία προσβάλλουν τους πνεύμονες και ευθύνονται για καρδιαγγειακές ασθένειες ή άλλες που επιφέρουν τον θάνατο. Προκαλούν επίσης σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και σε ανθρώπους χωρίς βεβαρημένο ιστορικό.
Καθώς πληθαίνουν οι αποδείξεις για τις πολύ βλαβερές συνέπειες της χρήσης ντίζελ, περιβαλλοντικές ομάδες σε όλο τον κόσμο προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να τεθούν περιορισμοί και κανόνες στη χρήση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!