Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Περιορισμοί στα δικαιώματα των γυναικών στις αμβλώσεις
[Το Βήμα]: Περιορισμοί στα δικαιώματα των γυναικών στις αμβλώσεις

[Το Βήμα]: Περιορισμοί στα δικαιώματα των γυναικών στις αμβλώσεις

Τι αναφέρει σε έκθεσή του το Συμβούλιο της Ευρώπης
«Οι οπισθοδρομικοί περιορισμοί» στην Ευρώπη οδήγησαν σε υποχώρηση των δικαιωμάτων των γυναικών σε θέματα πρόσβασης στην αντισύλληψη και την άμβλωση, εκτίμησε το Συμβούλιο της Ευρώπης σε έκθεσή του που συνοδεύεται από μια σειρά προτάσεων προς τα κράτη μέλη.
«Τα τελευταία χρόνια επανεμφανίστηκαν στην Ευρώπη απειλές για την υγεία και τα σεξουαλικά και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών», υπογράμμισε ο Νιλς Μουίζνιεκς, επίτροπος αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η έκθεση καταγγέλλει την Αρμενία, τη Γεωργία, την ΠΓΔΜ, τη Ρωσία και τη Σλοβακία, οι οποίες πρόσφατα υιοθέτησαν «μέτρα που ενισχύουν τα κριτήρια που απαιτούνται από τις γυναίκες προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην άμβλωση».
Στην έκθεση επισημαίνεται, επίσης, ότι στην Πολωνία «επανήλθε ένας νόμος βάσει του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή για την αντισύλληψη έκτακτης ανάγκης».
«Οι διαδικασίες αυτές προκαλούν πολλά προβλήματα στις γυναίκες (…), πλήττουν το δικαίωμα στη ζωή, στην ιδιωτικότητα, την υγεία, την ελευθερία να λαμβάνει κανείς μόνος του αποφάσεις», υπογραμμίζει ο λετονός επίτροπος.
Εκτός από την Πολωνία, η έκθεση καταγγέλλει «την πολύ περιοριστική» νομοθεσία σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στις αμβλώσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, την Ανδόρα, το Λιχτενστάιν, τη Μάλτα, το Μονακό και τον Άγιο Μαρίνο, σε πολλές από τις οποίες απαγορεύεται η πρακτική, εκτός από τις περιπτώσεις βιασμού ή κινδύνου για τη ζωή των μητέρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!