Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Το παιχνίδι Τσίπρα σε Δήμους και Περιφέρειες
[Το Βήμα]: Το παιχνίδι Τσίπρα σε Δήμους και Περιφέρειες

[Το Βήμα]: Το παιχνίδι Τσίπρα σε Δήμους και Περιφέρειες

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια του τρίτου περιφερειακού συνεδρίου, ήταν ως ένα βαθμό αποκαλυπτική για πτυχές της πρωθυπουργικής στρατηγικής για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Πρωθυπουργός μιλώντας για τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης, οι εργασίες του οποίου κατά τον ίδιο θα ξεκινήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2019, είπε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 4 ως 5 χρόνια από την έναρξή του «αλλά από ότι βλέπω πάλι θα είμαστε εδώ, εγώ και ο Περιφερειάρχης, για να το εγκαινιάσουμε». Πέρα από την αναφορά περί εκλογικής του νίκης, η οποία δεν στηρίζεται με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά στοιχεία, είχε σημασία η αναφορά στον Περιφερειάρχη Κρήτης, πασοκογενή, Σταύρο Αρναουτάκη.
Η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού να δώσει ουσιαστικά, έστω και άτυπα, το χρίσμα στον νυν περιφερειάρχη για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές, ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και αυτό διότι το πρωθυπουργικό επιτελείο στοχεύει στην αλλαγή των συσχετικών στο συγκεκριμένο χώρο, όπου και κάνει αξιοπρόσεκτες και στοχευμένες κινήσεις ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, δίνοντας μάχη να μην γίνουν περικοπές πόρων από δήμους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!