Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Με παροχές, αλλά όχι «δώρα», ετοιμάζει την επάνοδό του ο Ολάντ
[Το Βήμα]: Με παροχές, αλλά όχι «δώρα», ετοιμάζει την επάνοδό του ο Ολάντ

[Το Βήμα]: Με παροχές, αλλά όχι «δώρα», ετοιμάζει την επάνοδό του ο Ολάντ

«Δάνειο εκκίνησης» εγγυημένο από το κράτος
Τώρα που το τοπίο ξεκαθάρισε στη γαλλική Δεξιά, η ανάγκη ενός ισχυρού σοσιαλιστή υποψήφιου που θα σταθεί απέναντι στον Φρανσουά Φιγιόν είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Με την εκτίμηση πως ο Φιγιόν είναι ένας υποψήφιος τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει, αλλά και μία δυνατή υπόσχεση, ένα «δάνειο εκκίνησης», ο πρόεδρος της Γαλλίας ετοιμάζεται να αψηφήσει τις πολύ κακές δημοσκοπικές επιδόσεις του και να διεκδικήσει την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.
Ο Φρανσουά Ολάντ ξέρει ότι η κατάσταση γι’ αυτόν είναι περίπλοκη, επισημαίνουν στενοί του συνεργάτες στους Financial Times. «Έχει όμως φοβερή αυτοπεποίθηση. Πρώτα μας έλεγε ότι ο Νικολά Σαρκοζί ήταν ο ευκολότερος αντίπαλος. Έπειτα ότι ο Αλέν Ζιπέ μπορεί να ηττηθεί διότι έκανε “κακή εκστρατεία”. Τώρα μάς λέει ότι ο Φιγιόν είναι ο τέλειος υποψήφιος για την Αριστερά», εξηγούν.
Από πού πηγάζει όμως η βεβαιότητα του Ολάντ ότι μπορεί να συσπειρώσει τους αριστερούς ψηφοφόρους της Γαλλίας; Άνθρωπος επίσης από το στενό του περιβάλλον αποκαλύπτει στον Nouvel Observateur ότι προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προκριματικές των Σοσιαλιστών, το οποίο αναμένεται μάλιστα να κάνει πολύ προτού εκπνεύσει η διορία της 15ης Δεκεμβρίου (ίσως και εντός της εβδομάδας), έχει φροντίσει να γεμίσει τις αποσκευές του με μία αρκετά ελκυστική πρόταση, ένα είδος βελτιωμένης και πιο ρεαλιστικής απάντησης στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
«Από το να πούμε ότι θα δώσουμε σε όλο τον κόσμο ένα εισόδημα, το οποίο θα προκαλέσει τον σαρκασμό και την ειρωνεία, είμαι της άποψης ότι πρέπει να έχουμε όλοι μία περιουσία εκκίνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!