Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Παρεμβάσεις του ΓΓ Ε. Φυτράκη καταγγέλουν οι Σωφρωνιστικοί Υπάλληλοι
[Το Βήμα]: Παρεμβάσεις του ΓΓ Ε. Φυτράκη καταγγέλουν οι Σωφρωνιστικοί Υπάλληλοι

[Το Βήμα]: Παρεμβάσεις του ΓΓ Ε. Φυτράκη καταγγέλουν οι Σωφρωνιστικοί Υπάλληλοι

Στις εκλογές για τους εκπροσώπους υπηρεσιακού συμβουλίου
Παρέμβαση του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχη Φυτράκη στις εκλογές για τους εκπροσώπους υπηρεσιακού συμβουλίου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικων Υπαλληλων.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καλούν τον υπουργό Δικαιοσυνης κ. Σταύρο Κοντονή να επιληφθεί της υπόθεσης, «για να σταματήσει τέτοιες πρακτικές».
«Είναι γνωστές πλέον οι καταγγελίες μας για τις μέχρι πρότινος τακτικές σχετικά με την καταστρατήγηση των διατάξεων της λειτουργίας και της συγκρότησης του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων Καταστημάτων Κράτησης, όπως γνωστός είναι και ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν όλες οι μετακινήσεις, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις υπαλλήλων εντός και εκτός των Φυλακών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Και συνεχίζει: «Σε αυτήν την υποβάθμιση και στοχοποίηση των διαδικασιών του υπηρεσιακού συμβουλίου ήρθε να προστεθεί μία παρέμβαση του κ. Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο οποίος με το υπ’ αριθμόν 88599/25-11-2016 έγγραφό του προς τους κ. Διευθυντές των Φυλακών αναφέρεται σε «καταγγελίες» που έχουν περιέλθει στο Υπουργείο, σε «ασκήσεις πιέσεων με απειλές» και για «αλλοίωση» του εκλογικού αποτελέσματος των υπό εξέλιξη εκλογών αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, καταλήγοντας μάλιστα να αναζητά να εφαρμοστούν (ως συνήθως) «πειθαρχικές διαδικασίες».
«Αναρωτιόμαστε, αφού γνωρίζει τις καταγγελίες αυτές ο κ. Γενικός Γραμματέας, γιατί δεν διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση;
»Καταγγέλλουμε την παραπάνω ενέργεια ως μία ωμή παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία και καλούμε τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει τέτοιου είδους πρακτικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!