Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Παρεμβάσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης από Πικραμμένο, Αλιβιζάτο, Μαρκή
[Το Βήμα]: Παρεμβάσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης από Πικραμμένο, Αλιβιζάτο, Μαρκή

[Το Βήμα]: Παρεμβάσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης από Πικραμμένο, Αλιβιζάτο, Μαρκή

Παραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ποταμιού
Καταπέλτης για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο της Δικαιοσύνης ήταν οι τοποθετήσεις που έγιναν στην εκδήλωση του Ποταμιού με θέμα «Ποιός απειλεί τη Δικαιοσύνη;».
Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, αναφέρθηκε ευθέως στο Συμβούλιο της Επικρατείας: «Διαβάζουμε σκωπτικά και ειρωνικά σχόλια καθώς και προφανείς υπαινιγμούς που αναφέρονται σε ακατάλληλα πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί, σε ηγετικές θέσεις και άλλα πολλά για τη Δικαιοσύνη», είπε. «Ο σπουδαιότερος παράγοντας είναι χαρακτήρας και η προσωπικότητα του δικαστικού λειτουργού που του επιτρέπει ή όχι να αντιστέκεται.
Ο δικαστής πρέπει να αποφασίζει ανεπηρέαστος από παρεμβάσεις και επιρροές, της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Δεν πρέπει να τον απασχολεί την ώρα που κρίνει εάν είναι αρεστός στους ανωτέρους του ή στον πολιτικό κόσμο. Ή πολύ περισσότερο δεν πρέπει να επηρεάζεται από τη συγκυρία που διαμορφώνει την κοινή γνώμη σε συγκεκριμένη στιγμή». Και πρόσθεσε ότι «η δικαιοσύνη δεν απειλείται από κανέναν εάν η ίδια δεν τείνει ευήκοον ους στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και πιέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!