Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Όταν ο Τραμπ αγάπησε την ελίτ: Η πλουσιότερη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων
[Το Βήμα]: Όταν ο Τραμπ αγάπησε την ελίτ: Η πλουσιότερη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων

[Το Βήμα]: Όταν ο Τραμπ αγάπησε την ελίτ: Η πλουσιότερη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων

Στελέχη με τεράστια περιουσία
Η επιλογή ενός τραπεζίτη της Γουόλ Στριτ για το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και ενός μεγαλοεπενδυτή για το υπουργείο Εμπορίου -που αναμενόμενα προκάλεσαν τεράστια συζήτηση για έναν πρόεδρο που εξελέγη με τη σημαία της «μάχης κατά των ελίτ και του κατεστημένου»- ταιριάζουν απόλυτα στο σχήμα της κυβέρνησης Τραμπ: Αν τα πάμπλουτα στελέχη της είχαν κοινό «πορτοφόλι», θα ήταν το πιο γεμάτο από κάθε προηγούμενης κυβέρνησης στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.
Ειδικά τα οικονομικά υπουργεία (πρωτίστως τα Οικονομικών και Εμπορίου) στις ΗΠΑ, και όχι μόνο, στελεχώνονται κατά κανόνα από πλούσιους υπουργούς -η απερχόμενη και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήταν εξαίρεση.
Όμως ο Τραμπ έχει διαλέξει και για τις υπόλοιπες θέσεις ζάμπλουτες προσωπικότητες. Και πέραν αυτού, η προφανής «αναντιστοιχία» του μηνύματος που έστελνε προεκλογικά και των επιλογών του είναι που προκαλούν τις περισσότερες επικρίσεις (ο Τραμπ είχε συνεχίσει τις επικρίσεις του Σάντερς απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον για τις «ακριβοπληρωμένες ομιλίες της στην Γουόλ Στριτ», και τελικά βάζει έναν από τη Γουόλ Στριτ στο ΥΠΟΙΚ).
Οι περισσότεροι από όσους έχει μέχρι τώρα επιλέξει ο Τραμπ γεννήθηκαν πολύ πλούσιοι, πήγαν σε ακριβά σχολεία και πανεπιστήμια και στη συνέχεια μεγάλωσαν, ως ενήλικες, την περιουσία που κληρονόμησαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!