Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Ολο το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα
[Το Βήμα]: Ολο το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα

[Το Βήμα]: Ολο το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα

Το ανακοινώνει σήμερα, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ο υπουργός Παιδείας – Οι αλλαγές στην εκλογή των διοικήσεων των ΑΕΙ και η κατάργηση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων
Όλο το νέο νομοσχέδιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές, που για μια ακόμη φορά συντάχθηκε χωρίς διάλογο με τα Πανεπιστήμια, δίνει σήμερα στην Σύνοδο των πρυτάνεων ΑΕΙ ο υπουργός Παιδείας.
Παράλληλα στην ίδια Σύνοδο ανακοινώνει την κατάργηση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων και την αντικατάσταση τους με Περιφερειακά Συμβούλια Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς και σειρά αλλαγών στην εκλογή των διοικήσεων των ΑΕΙ, τα οποία και δημοσιεύει αύριο αναλυτικά το «Βήμα της Κυριακής».

H εισήγηση του υπουργού Παιδείας
Το Νομοσχέδιο για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης και να καταταγούν τα πιστοποιητικά σε Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.
Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας
Το Υπουργείο προχωρά στην διαμόρφωση νέου νομοθετικού πλαισίου για την παιδαγωγική επάρκεια. Η εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε ότι το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιοδήποτε διορισμό στην εκπαίδευση, αναστέλλεται, μέχρι την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νέου νομικού πλαισίου. Όσες αιτήσεις εκκρεμούν στο ΙΕΠ σχετικά με την παιδαγωγική επάρκεια των τμημάτων θα διεκπεραιωθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!