Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: ΟΛΜΕ – ΔΟΕ συμφώνησαν διάλογο με τον υπουργό για την αξιολόγηση
[Το Βήμα]: ΟΛΜΕ – ΔΟΕ συμφώνησαν διάλογο με τον υπουργό για την αξιολόγηση

[Το Βήμα]: ΟΛΜΕ – ΔΟΕ συμφώνησαν διάλογο με τον υπουργό για την αξιολόγηση

Ατομική αξιολόγηση μόνο για τα στελέχη της εκπαίδευσης
Περί… αξιολόγησης συνομίλησαν σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου και οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας, της ΟΛΜΕ (καθηγητές δημόσιων σχολείων) και της ΔΟΕ (δάσκαλοι).
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε σε κλίμα συνεργασίας, ενώ συμφωνήθηκε η έναρξη διαλόγου και από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι «η ατομική αξιολόγηση να αφορά αποκλειστικά και μόνο τα στελέχη της εκπαίδευσης».
Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, «η βελτίωση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων θα επιδιωχθεί με μία διαδικασία σχεδιασμού και αποτίμησης του ετήσιου έργου της σχολικής μονάδας, η οποία θα αποκρυσταλλωθεί μετά από διάλογο με τις ομοσπονδίες».
Σε σχέση με την επικείμενη έκθεση του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε δεν είναι δεσμευτική και ότι η ενδιάμεση έκθεση του οργανισμού, που αλλάζει τα δεδομένα της προηγούμενης έκθεση του 2011, «είναι σημαντικά βελτιωμένη από εκείνη που είχε αρχικά κατατεθεί» και θα αναμένεται να παραδοθεί σύντομα. Πάντως, η οριστική έκθεση θα παραδοθεί στο τέλος του 2017.
Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων ζήτησαν:
* Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.
* Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για όλα τα κενά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!