Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Β. Νικολαΐδης: Οι νέες τεχνολογίες απαιτούν επαγγελματική εξειδίκευση
[Το Βήμα]: Β. Νικολαΐδης: Οι νέες τεχνολογίες απαιτούν επαγγελματική εξειδίκευση

[Το Βήμα]: Β. Νικολαΐδης: Οι νέες τεχνολογίες απαιτούν επαγγελματική εξειδίκευση

Οι ελλείψεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιώνκαι οι επιπτώσεις στην οικονομία μιας χώρας
Ανστερνταμ, Αποστολή
«Ο κόσμος μας αλλάζει. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες δοκιμασίες, νέα ερωτήματα και η τεχνολογία της πληροφορικής είναι όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Βέβαια ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή και πολλά πρέπει να αλλάξουν» σημείωσε στη έναρξη του συνεδρίου «IT Professionalism Europe», που διοργανώθηκε στο Αμστερνταμ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ενώσεων Εταιρειών Πληροφορικής (CEPIS) κ. Βύρων Νικολαΐδης.
Οπως τόνισε, «οι ελλείψεις και οι αναντιστοιχίες στις ψηφιακές δεξιότητες αλλά και το χάσμα που υπάρχει επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη».
Σε μια εποχή όπου οι νέες τεχνολογίες έχουν εξελιχθεί σημαντικά, όπου οι δεξιότητες που απαιτούνται για τη χρήση τους γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκες και η αγορά εργασίας πιο απαιτητική, τα ψηφιακά επαγγέλματα δεν έχουν υιοθετήσει τις αντίστοιχες αλλαγές, με αποτέλεσμα να επικρατούν χαμηλά επίπεδα επαγγελματισμού στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Το γεγονός αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για την οικονομία μιας χώρας, καθώς ο κλάδος των ΤΠΕ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Μπορεί βέβαια οι στατιστικές να δείχνουν ότι σήμερα οι επαγγελματίες των ΤΠΕ αντιστοιχούν μόλις στο 5% του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης, ο κλάδος όμως υπολογίζεται ότι συνεισφέρει σήμερα το 6% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και συμβάλλει κατά 50% στην αύξηση της παραγωγικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!