Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Νέος κύκλος συνεργασίας ελληνικών ΑΕΙ με επιστήμονες της διασποράς
[Το Βήμα]: Νέος κύκλος συνεργασίας ελληνικών ΑΕΙ με επιστήμονες της διασποράς

[Το Βήμα]: Νέος κύκλος συνεργασίας ελληνικών ΑΕΙ με επιστήμονες της διασποράς

Προθεσμία ως 31 Ιανουαρίου – Χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νιάρχος
«Γέφυρες» ανάμεσα σε ελληνικά ΑΕΙ και έλληνες ακαδημαϊκούς που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με συναδέλφους τους ακαδημαϊκούς που ζουν και εργάζονται σε ανώτατα ιδρύματα στις ΗΠΑ και στον Καναδά στήνονται απο τη νέα χρονιά.
Το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» χρηματοδοτεί με 1,25 εκατ. δολάρια το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education – IIE) για την έναρξη του μεγάλου Προγράμματος Υποτροφιών Ελληνική Διασπορά (Greek Diaspora Fellowship Program – GDFP). Όπως εξηγεί η καθηγήτρια κυρία Εφη Μπάσδρα και μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του προγράμματος για την Ελλάδα, για ένα χρονικό διάστημα δύο ετών 40 ακαδημαϊκοί των ΗΠΑ και του Καναδά με ελληνική καταγωγή θα λάβουν υποτροφίες για να επισκεφθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και να δημιουργήσουν συνεργατικές, αμοιβαία επωφελείς δράσεις μεταξύ των φοιτητών, των διδασκόντων και των πανεπιστημίων. Οι υπότροφοι αυτοί έχουν σκοπό να αναπτύξουν προγράμματα σπουδών για τη διεξαγωγή έρευνας και θα διδάξουν και θα επιβλέψουν μεταπτυχιακούς φοιτητές σε πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αυτού με την επιλογή συγκεκριμένων επιστημόνων, ενώ σε εξέλιξη είναι τώρα προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου για μια νέα συνεργασία επιστημόνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!