Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Νέο κύμα αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς
[Το Βήμα]: Νέο κύμα αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς

[Το Βήμα]: Νέο κύμα αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς

Ανησυχία για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση

Διευρυμένες εκροές παρουσιάζουν οι καταθέσεις από τις αρχές του έτους, ενώ οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το συγκεκριμένο ποσό σε περίπου 2 δισ. ευρώ για διάστημα ενάμιση μήνα, σύμφωνα με την Ημερησία.

Η εξήγηση για το πώς αυτό συμβαίνει με δεδομένο τα capital controls, θα πρέπει να αναζητηθεί στην άρση των περιορισμών σε ό,τι αφορά το νέο χρήμα, όπως επίσης και στην ανακοπή της εισροής νέου χρήματος με την καινούργια χρονιά.

Αιτία αποτελούν οι καθυστερήσεις της διαπραγμάτευσης, οι οποίες έχουν διαμορφώσει ένα νέο σύννεφο ανησυχιών για την πορεία των τραπεζών κυρίως σε ό,τι αφορά τους διεθνείς επενδυτές.

Ωστόσο, η μείωση των καταθέσεων δεν μπορεί να αποδοθεί μόνον στους φόβους των καταθετών για ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία. Θα πρέπει να αποδοθεί και στους βαρύτατους φόρους, οι οποίοι αποπληρώνονται ως έναν βαθμό και από τις αποταμιεύσεις των πολιτών.

Το μεγαλύτερο τμήμα των εκροών αφορά ασφαλώς τον Ιανουάριο, που αποτελεί ένα μήνα στον οποίον κατά παράδοση σημειώνεται υποχώρηση της καταθετικής βάσης μετά την επίσης κατά παράδοση αύξηση των καταθέσεων τον Δεκέμβριο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η εκροή καταθέσεων είναι ένα κλασικό εποχικό φαινόμενο, την περίοδο της μετάβασης από τη μία χρονιά στην άλλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!