Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Με νέο φοροσόκ κινδυνεύουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες
[Το Βήμα]: Με νέο φοροσόκ κινδυνεύουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες

[Το Βήμα]: Με νέο φοροσόκ κινδυνεύουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες

Πρόσθετη επιβάρυνση ως 1.000 ευρώ θα φέρει η περαιτέρωμείωση του αφορολόγητου ορίου που ζητεί το ΔΝΤ –Στο στόχαστρο και οι φοροαπαλλαγές
Ξανά στο προσκήνιο φέρνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις απαιτήσεις του για μείωση του αφορολόγητου ορίου που ισχύει για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες καθώς επίσης την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών ώστε να δεχθεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Στο πρόσφατο παρελθόν και κατά τη διάρκεια συζητήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί εν όψει της πρώτης αξιολόγησης, οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχαν πιέσει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μειώσει το αφορολόγητο όριο και να υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Η μείωση του αφορολογήτου τελικά έγινε, με τους άγαμους και έγγαμους με ως 2 παιδιά να καλούνται να πληρώσουν παραπάνω στην Εφορία 100, 150 ή 200 ευρώ, ενώ οι μόνοι που διασώθηκαν και δεν είδαν να μειώνεται το αφορολόγητο όριο είναι οι έγγαμοι με 3 παιδιά και άνω.
Ζητείται κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς»
Ωστόσο το ΔΝΤ δεν σταματά εδώ. Ζητάει μεταξύ άλλων να μπει πλαφόν 1.200 ευρώ σε όλες τις κύριες συντάξεις (παλαιές και νέες), να καταργηθεί η «προσωπική διαφορά» για συντάξεις που έχουν εκδοθεί ως τις 12 Μαΐου 2016 και με τον επανυπολογισμό προκύπτουν μειώσεις που προς το παρόν καλύπτονται μέσω της εν λόγω διαφοράς από το κράτος, ενώ επιμένουν ότι πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο το αφορολόγητο όριο σε περίπου 5.000.000 φορολογουμένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!