Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη
[Το Βήμα]: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη

[Το Βήμα]: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη

Συνδυασμός πακέτο Γιούνκερ και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Νέο χρηματοοικονομικό μέσο, που θα συνδυάζει τη χρηματοδότηση της αγροτικής ανάπτυξης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) το βασικό εργαλείο του επενδυτικού σχεδίου της Γιούνκερ, προετοιμάζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Η αξιοποίηση της εγγύησης του ΕΤΣΕ σε συνδυασμό με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά ταμεία (ΕΔΕΤ) θα αυξήσει την ισχύ της στήριξης.
Στο στάδιο αυτό, θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας οι οποίες και θα ανακοινωθούν σύντομα, συμπεριλαμβανομένων πιλοτικών έργων, σε διάφορα κράτη μέλη κατά τα επόμενα δύο έτη.
«Η χρηματοδότηση από το ΕΤΣΕ ήδη στηρίζει αγροτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και βιώσιμα έργα στους τομείς των τροφίμων γεωργικής προέλευσης. Η δυνατότητα των νέων χρηματοδοτικών μέσων αποτελεί ευπρόσδεκτο βήμα προς τη χρήση περισσότερων χρηματοδοτικών μέσων για τον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων. Είμαστε στο σωστό δρόμο για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν.
Ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν δήλωσε επίσης: «Με την ανάπτυξη χρηματοδοτικών μέσων κατάλληλης μορφής και σε επαρκή ποσότητα στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, μπορούμε να ενισχύσουμε θεαματικά την ικανότητα των αγροτών μας και των αγροτικών επιχειρήσεων να καινοτομούν, να αναπτύσσονται, να εξάγουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!