Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Nέα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη: Φήμες για πειθαρχικό έλεγχο σε μέλος του ΣτΕ
[Το Βήμα]: Nέα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη: Φήμες για πειθαρχικό έλεγχο σε μέλος του ΣτΕ

[Το Βήμα]: Nέα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη: Φήμες για πειθαρχικό έλεγχο σε μέλος του ΣτΕ

Από τον Ν. Παρασκευόπουλο με αφορμή τη δημοσίευση προσωπικών email
Φήμες για πειθαρχικό έλεγχο μέλους του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, τροφοδοτεί η ανακοίνωση-δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκου Παρασκευόπουλου.
Παραμένει ασαφές αν ο έλεγχος αφορά εντολή για προκαταρκτική εξέταση ή απευθείας πειθαρχική δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου ανώτερου δικαστικού λειτουργού. Μάλιστα τον πειθαρχικό έλεγχο του ΣτΕ διενεργεί σώμα στο οποίο προεδρεύει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εν προκειμένω η κυρία Βασιλική Θάνου.
Εκτός από το προσωπικό περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του μέλους του ΣτΕ, που απευθυνόταν σε υποψήφια διαγωνισμού για τη Δικαιοσύνη, αφορά και λεπτομέρειες διευκόλυνσης για τη συμμετοχής της στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.
Τα πράγματα περιπλέκονται αφού το συγκεκριμένο μέλος του ΣτΕ μετέχει στη σύνθεση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της διευρυμένης Ολομέλειας που αποφασίζει για τιος τηλεοπτικές άδειες.
Εντύπωση προκαλεί η δημοσιοποίηση του θέματος σε ιστοσελίδα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου αρχικά και την Παρασκευή σε πλήρη ανάπτυξη, λίγη ώρα μετά τη δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!