Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Μουζάλας: Ανησυχητική η στάση μερίδας νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες
[Το Βήμα]: Μουζάλας: Ανησυχητική η στάση μερίδας νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες

[Το Βήμα]: Μουζάλας: Ανησυχητική η στάση μερίδας νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες

«Αντιδράσεις που προσομοιάζουν στις λογικές της Χρυσής Αυγής»

Την ανησυχία του για τη στάση που εκδηλώνει μερίδα των νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αποδίδοντας τις αντιδράσεις αυτές στην απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων του προβλήματος εκ μέρους τοπικών παραγόντων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, προειδοποίησε πως εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, τα νησιά θα επιστρέψουν στην κατάσταση του περασμένου καλοκαιριού.

Το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε, να οδηγείται η συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού σε αντιδράσεις που προσομοιάζουν στις λογικές της Χρυσής Αυγής.
Ο υπουργός υπογράμμισε πως η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δεν προβλέπει μεταφορά των hot spot στην ενδοχώρα και πως μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης, πιθανόν να οδηγούσε σε κατάρρευση της συμφωνίας. «Ο φόβος μας είναι πως αν πέσει η συμφωνία, θα γίνουμε όπως πέρσι το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση έχει κύριο αίτημα, να μεταφέρουμε κόσμο απ’ τα νησιά στην ενδοχώρα σε κλειστά κέντρα χωρίς να παραβούμε τη συμφωνία. Έντεκα ταξίδια στην Ευρώπη έχω κάνει και δύο στην Τουρκία. Δεν μπορεί να λέει κανείς πως τα φανταζόμαστε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!