Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Μόνο 1 στους 5 Millennials θέλει να γίνει διευθυντής
[Το Βήμα]: Μόνο 1 στους 5 Millennials θέλει να γίνει διευθυντής

[Το Βήμα]: Μόνο 1 στους 5 Millennials θέλει να γίνει διευθυντής

Διεθνής έρευνα της ManpowerGroup
Η στόχευση σε διευθυντικές θέσεις βρίσκεται χαμηλά στις προτεραιότητες των Millennials, καθώς μόνο 1 στους 5 τοποθετεί ως σημαντικό στόχο για την καριέρα την ανάληψη διευθυντικής θέσης. Οι Millennials ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των προσωπικών και όχι των διευθυντικών δεξιοτήτων. Επίσης, οι Millennials εκτιμούν περισσότερο τις τεχνικές, τις διαπροσωπικές καθώς και τις δεξιότητες γύρω από την τεχνολογία έναντι των διευθυντικών δεξιοτήτων.
Αυτά προκύπτουν από σχετική διεθνή έρευνα της ManpowerGroup για τους Millennials.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, για τους Millennials οι μισθολογικές τους απολαβές καθώς και οι στόχοι τους αποτελούν προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που σχετίζεται με τους πιο σημαντικούς επαγγελματικούς στόχους
οι Millennials αναφέρθηκαν στις εξής παραμέτρους: υψηλές απολαβές (23%), θετική συνεισφορά (21%) και συνεργασία με σημαντικά άτομα στον εργασιακό βίο (19%). Είναι σαφές ότι αναζητούν ένα πλαίσιο εργασίας
στο οποίο να πιστεύουν καθώς επίσης και ένα περιβάλλον ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους μέσα από την εκπαίδευση που να τους επιτρέπει να διαμορφώσουν την προσωπική τους καριέρα -’career for me’, την καριέρα που επιζητά ο κάθε ένας για τον εαυτό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, πρωταρχικός επαγγελματικός στόχος για τους Millenials είναι η θετική συνεισφορά (26%) και στη συνέχεια οι υhttp://www.manpowergroup.com/ψηλές απολαβές (23%) ενώ ακολουθεί με το ίδιο ποσοστό όπως και στην παγκόσμια κατάταξη η συνεργασία με σημαντικά άτομα στον εργασιακό βίο (19%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!