Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Μυτιληναίος: Στο 10% θα φτάσει το ποσοστό της Protergia το 2018
[Το Βήμα]: Μυτιληναίος: Στο 10% θα φτάσει το ποσοστό της Protergia το 2018

[Το Βήμα]: Μυτιληναίος: Στο 10% θα φτάσει το ποσοστό της Protergia το 2018

Υψηλές επιδόσεις από το Αλουμίνιο – Μετασχηματισμός για τη ΜΕΤΚΑ
H αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προοπτικών του ομίλου σε θεσμικούς επενδυτές.
Ειδικά, για τον όμιλο, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε πως η ένταξη στο QE μπορεί να οδηγήσει σε επιτόκια δανεισμού 2% με αποτέλεσμα να αλλάξει η στρατηγική και από αμυντική να γίνει πιο επιθετική.
Για την Protergia, την εταιρεία του ομίλου που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε πως σήμερα έχει μερίδιο 2,5%, το 2017 θα το διπλασιάσει και το 2018 θα ελέγχει το 10% της συνολικής αγοράς. Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου αλλά κυρίως στη συνεργασία του ομίλου με το δίκτυο των 450 καταστημάτων Γερμανός και Cosmote μέσω της οποίας πωλούνται «πακέτα» ηλεκτρικού ρεύματος και υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας. Όπως έγινε γνωστό ο όμιλος έχει αναθέσει στη McKinsey μελέτη για την οργάνωση και ανάπτυξη της Protergia.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!