Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 22 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Μισή δουλειά… Εσπασε ρεκόρ η μερική απασχόληση
[Το Βήμα]: Μισή δουλειά… Εσπασε ρεκόρ η μερική απασχόληση

[Το Βήμα]: Μισή δουλειά… Εσπασε ρεκόρ η μερική απασχόληση

Για απασχόληση τεσσάρων ωρών την ημέρα οι αμοιβές κινούνται στα 400 ευρώ τον μήνα – Οι ευέλικτες μορφές αντιστοιχούν στο 52,14% έναντι 47,86% της πλήρους απασχόλησης
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την αύξηση της απασχόλησης κατά 218.614 θέσεις εργασίας από την αρχή του έτους έως το τέλος Ιουλίου ασκεί η Νέα Δημοκρατία διά του τομεάρχη Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
«Πράγματι η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα που καταγράφηκε τον Ιούλιο 2017 σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” ήταν 7.242 θέσεις εργασίας. Ομως αυτό οφείλεται κατ’ εξοχήν στη δραματική μείωση των μισθών καθώς και στην αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης σε όλη την οικονομία και ειδικά τον τουρισμό. Εξέλιξη εξαιρετικά δυσμενής τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις προοπτικές της αγοράς εργασίας» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας, ο οποίος παραθέτει τα εξής στοιχεία:
Σύμφωνα με την «ΕΡΓΑΝΗ», το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούν στο 52,14% έναντι 47,86% της πλήρους απασχόλησης, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.
Το αντίστοιχο επτάμηνο του 2013 η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική καθώς η πλήρης απασχόληση κυριαρχούσε με 63,73% έναντι 36,27% των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!