Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Μειωμένα κέρδη 5% λόγω Brexit προέβλεψε η Ryanair
[Το Βήμα]: Μειωμένα κέρδη 5% λόγω Brexit προέβλεψε η Ryanair

[Το Βήμα]: Μειωμένα κέρδη 5% λόγω Brexit προέβλεψε η Ryanair

Η ιρλανδική εταιρεία αναμένει όμως αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 12% και πληρότητα 94%
Η Ryanair αναθεώρησε επί το μετριοπαθέστερον τις προβλέψεις της για τα εφετινά κέρδη και ως αιτία για την αναθεώρηση αυτή προέβαλε την πτώση της ισοτιμίας της στερλίνας που ακολούθησε την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κορυφαία σε επιβατική κίνηση αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη ανακοίνωσε συγκεκριμένα την Τρίτη ότι τα κέρδη της το τρέχον οικονομικό έτος θα κυμανθούν από τα 1,3 έως τα 1,35 δισ. ευρώ, θα είναι δηλαδή κατά 5% μειωμένα συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψή της.
Η ιρλανδική εταιρεία πρόσθεσε ότι η υποχώρηση της ισοτιμίας της βρετανικής στερλίνας υπολογίζει ότι θα περιορίσει τα κέρδη της κατά 13% έως 15% το δεύτερο εξάμηνο του έτους – σημειωτέον ότι το δημοψήφισμα για το Brexit διενεργήθηκε στις 23 του περασμένου Ιουνίου.
«Οι καλύτεροι έλεγχοι κόστους και η ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις από το Brexit, αλλά θα ήταν φρόνιμο να κάνουμε τώρα κάποιες διορθώσεις στις προβλέψεις μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!