Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Μια μεγάλη και αφορολόγητη μπίζνα στην Κύπρο
[Το Βήμα]: Μια μεγάλη και αφορολόγητη μπίζνα στην Κύπρο

[Το Βήμα]: Μια μεγάλη και αφορολόγητη μπίζνα στην Κύπρο

Πάνω από €20 εκατ. κερδίζουν οι επιτήδιοι από τα… αμπελοπούλια
Στοιχίζουν, στη μαύρη αγορά, περί τα 90 ευρώ η δωδεκάδα. Είναι μικρά πουλιά αποδημητικά (πιο μικρά από τους σπουργίτες), ονομάζονται αμπελοπούλια και το κυνήγι τους είναι απαγορευμένο.
Όταν όμως επισκέπτεται κανείς μια παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα, μη νομίσετε ότι το πιο εκλεκτό έδεσμα είναι οι σεφταλιές, τα κουπέπια, ο τταβάς ή το κρασάτο χοιρινό (η λούντζα) ή το μπόσικο χωριάτικο λουκάνικο από τα χωριά της οροσειράς του Τροόδους. Για τους γνωρίζοντες είναι τα αμπελοπούλια, που τα τρώνε ολόκληρα, κρατώντας τα από το ράμφος τους, με μεγάλη ευχαρίστηση. Εάν πάτε σε μια τέτοια ταβέρνα, δεν θα βρείτε ποτέ στο μενού τη λέξη αμπελοπούλια. Σερβίρονται μυστικά, με χίλιες δυο προφυλάξεις από την αστυνομία, αφού το κυνήγι τους είναι απαγορευμένο όχι μόνο από την κυπριακή κυβέρνηση αλλά και από την Ευρωπαϊκή Eνωση.
Ανησύχησε και ο Κάρολος
Ακόμα και ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και σε μια ασυνήθιστη για το βρετανικό βασιλικό πρωτόκολλο κίνηση απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη, ζητώντας του να σταματήσει η παράνομη παγίδευση των πτηνών αυτών εντός των βρετανικών βάσεων Δεκελείας στην Κύπρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!