Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Μεγαλόπολη, ο νέος πονοκέφαλος για τον Γιώργο Σταθάκη
[Το Βήμα]: Μεγαλόπολη, ο νέος πονοκέφαλος για τον Γιώργο Σταθάκη

[Το Βήμα]: Μεγαλόπολη, ο νέος πονοκέφαλος για τον Γιώργο Σταθάκη

Επρεπε να είχε ήδη οριστικοποιηθεί η περιβόητη λίστα με τις προς πώληση μονάδες λιγνίτη της ΔΕΗ
Αγεται και φέρεται μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών η περιβόητη λίστα με τις προς πώληση μονάδες λιγνίτη της ΔΕΗ, παρ’ ότι θα έπρεπε να είχε ήδη οριστικοποιηθεί.
Μπαλαντέρ, αποτελεί ο σταθμός της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, που τη μία εβδομάδα μπαίνει στον κατάλογο, και την άλλη βγαίνει απ’ αυτόν, παρά τις πιέσεις των δανειστών ότι κάποια στιγμή πρέπει να “κλειδώσει” η επίμαχη λίστα.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για μια ακόμη μνημονιακή υποχρέωση. Το αρχικό πλάνο ήταν σαφές, όριζε ότι η λίστα έπρεπε να έχει ήδη συμφωνηθεί, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να ενεργοποιηθεί το περίφημο “market test,” δηλαδή να τεθεί το πακέτο υπόψιν των υποψηφίων επενδυτών, ώστε και να φανεί αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον ή όχι.
Εντούτοις, διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, και όχι μόνο δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία έναρξης του “market test”, αλλά ουδείς γνωρίζει και τον κατάλογο με τις μονάδες.
Ενώ δηλαδή τα χρονοδιαγράμματα του μνημονίου πιέζουν, το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στη DGcomp ως προς το αν αποδέχεται ή όχι την πρόταση, να συμπεριληφθούν στο λιγνιτικό πακέτο, μαζί με τη Μελίτη Ι και την αδειοδοτημένη Μελίτη ΙΙ στη Φλώρινα, και οι δύο μονάδες της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης δεν έχει αποδεχτεί την πρόταση των κοινοτικών, να συμπεριληφθεί στο πακέτο και ο ΑΗΣ Μεγαλόπολης, που έχει διάρκεια ζωής ως το 2025, αντί για τις δύο πεπαλαιωμένες μονάδες του Αμυνταίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!