Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Μαζική πορεία στο Μιλάνο υπέρ της αλληλεγγύης στους μετανάστες
[Το Βήμα]: Μαζική πορεία στο Μιλάνο υπέρ της αλληλεγγύης στους μετανάστες

[Το Βήμα]: Μαζική πορεία στο Μιλάνο υπέρ της αλληλεγγύης στους μετανάστες

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος»
Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία υπέρ της υποδοχής και της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, το Σάββατο στο Μιλάνο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από 80.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος και το σημείο αναφοράς τους ήταν η αντιρατσιστική πορεία, η οποία διοργανώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα ιταλικά συνδικάτα, σύνδεσμοι για τη στήριξη προσφύγων και μεταναστών, πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και τα λεγόμενα «κοινωνικά κέντρα».
Ένα από τα συνθήματα της πορείας, που εκφράζει τις αριστερές οργανώσεις, είναι «κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος», ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση ο νέος νόμος της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος επιταχύνει τις διαδικασίες απέλασης και μειώνει τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη για παροχή πολιτικού ασύλου.
Στην «πορεία για την υποδοχή» (Μarcia per l’accoglienza), έδωσαν το παρών, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της ιταλικής γερουσίας Πιέτρο Γκράσσο, η Καρλόττα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη νότια Ευρώπη, ο ιδρυτής της οργάνωσης Εmergency, o οποίος κινητοποιείται σε ιδιαίτερα φτωχές ή εμπόλεμες περιοχές, Τζίνο Στράντα, και ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας.
«Με την υποδοχή και με την αλληλεγγύη πετυχαίνεται και η δικαιοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!