Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Μάρτιν Σουλτς: Eνας γνωστός-άγνωστος υποψήφιος για την καγκελαρία
[Το Βήμα]: Μάρτιν Σουλτς: Eνας γνωστός-άγνωστος υποψήφιος για την καγκελαρία

[Το Βήμα]: Μάρτιν Σουλτς: Eνας γνωστός-άγνωστος υποψήφιος για την καγκελαρία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλει να είναι ο επίσημος υποψήφιος του SPD, αλλά το ίδιο επιδιώκει και ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πως είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο ώστε να επιστρέψει στο Βερολίνο και να αναλάβει ενεργό ρόλο στην εθνική πολιτική σκηνή της πατρίδας του.
Και αρκετοί στη Γερμανία βλέπουν στο πρόσωπο του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού έναν ιδανικό υποψήφιο για την καγκελαρία, έναν από τους λίγους που θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση την Ανγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα, ωστόσο, με τη γερμανική επιθεώρηση Der Spiegel, το κύριο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο κ. Σουλτς για να αποπειραθεί να ανέλθει στο πιο νευραλγικό αξίωμα της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Δημοκρατίας είναι ένας σύντροφός του στην πολιτική και στενός του φίλος του επί σειρά ετών – ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του SPD, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.
Δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων αναφέρουν πως ο κ. Σουλτς θα μπορούσε να είναι ο επόμενος επικεφαλής του SPD ή ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας – χάρη στον επίσης Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαγερ ο οποίος εγκαταλείπει τη θέση του για να αναλάβει τη γερμανική προεδρία – ή ακόμη και ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία.
Αλλά για να μπορέσει να διεκδικήσει κάποια από αυτές τις θέσεις θα πρέπει πρώτα να λάβει το πράσινο φως από τον κ. Γκάμπριελ. Εως σήμερα, ωστόσο, ο πρόεδρος του SPD κρατάει τα χαρτιά του κλειστά, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες όσον αφορά τις αντοχές αυτής της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ των δύο πολιτικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!