Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: ManpowerGroup: Πρόκληση για τις επιχειρήσεις η διακράτηση του ταλέντου
[Το Βήμα]: ManpowerGroup: Πρόκληση για τις επιχειρήσεις η διακράτηση του ταλέντου

[Το Βήμα]: ManpowerGroup: Πρόκληση για τις επιχειρήσεις η διακράτηση του ταλέντου

Eρευνα σε διεθνές επίπεδο
Η κριτική σκέψη αποτελεί την πιο επιθυμητή ικανότητα, ενώ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για τα ταλέντα είναι η συνεχής εκμάθηση, όπως προκύπτει από έρευνα της ManpowerGroup «Προσωπικές Δεξιότητες για την ανάδειξη Ταλέντου στην εργασία».
Με βάση τις ευρέως αναγνωρισμένες και απαιτούμενες δεξιότητες από την αγορά εργασίας, η έρευνα η οποία διεξήχθη σε διεθνές επίπεδο, με τη συμμετοχή 3791 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά του ταλέντου.
Συγκεκριμένα, η έρευνα εστιάζει στον αντίκτυπο των προσωπικών ικανοτήτων στο διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον εργασίας ενώ αναγνωρίζει τις διακριτές ικανότητες που χαρακτηρίζουν την κάθε γενιά (Baby Boomers, Generation X & Millennials). Επιπλέον, εντοπίζει τις μελλοντικές προκλήσεις τόσο για τις Εταιρικές πρακτικές ανάπτυξης ταλέντου όσο και για τα χαρακτηριστικά και τις προσεγγίσεις οι οποίες συνδέονται με αυτό. Επιπρόσθετα, εξετάζει το επίπεδο της γνώσης των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων σε σχέση με τη σημασία των συνεχώς εξελισσόμενων ικανοτήτων που είναι δομικές για την ανάπτυξη τους στο μέλλον.
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας
- Οι βασικές ικανότητες αναγνωρίζονται τόσο από τις μεσαίες επιχειρήσεις οσο και από τις επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους ενώ η αναγνώριση δεν περιορίζεται αποκλειστικά από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!