Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 21 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Μακρόν και γυναίκες Vs Τραμπ στο εφετινό Νταβός
[Το Βήμα]: Μακρόν και γυναίκες Vs Τραμπ στο εφετινό Νταβός

[Το Βήμα]: Μακρόν και γυναίκες Vs Τραμπ στο εφετινό Νταβός

Ο ιδρυτής του Φόρουμ ανέθεσε σε 7 γυναίκες να διευθύνουν ισάριθμα πάνελ – «Οικοδομώντας το κοινό μέλλον ενός κατακερματισμένου κόσμου» το εφετινό κεντρικό θέμα
Το εφετινό Φόρουμ του Νταβός θα μοιάζει με γιορτή των γυναικών, γράφουν οι ξένες εφημερίδες και τα πρακτορεία.
Το ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο, όπου κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου διοργανώνεται η λεγόμενη «Διεθνής του Καπιταλισμού», θα κατακλυστεί από γυναίκες πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτισσες, συνδικαλίστριες, ακτιβίστριες, οι οποίες θα διευθύνουν μάλιστα πολλές δημόσιες συζητήσεις. Βοηθά σε αυτό και το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανδρών, που ξεκίνησε από το Χόλιγουντ για να λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.
Την παράσταση, ωστόσο, απειλεί να κλέψει από τις γυναίκες ένας άνδρας, επιτυχημένος επιχειρηματίας και όψιμος πολιτικός – με την τελευταία του ιδιότητα θα συμμετάσχει στο Φόρουμ -, ο οποίος μόνο για τον σεβασμό του προς τις γυναίκες δεν διακρίνεται. Πρόκειται για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που θα συμμετάσχει στο Φόρουμ έπειτα από 18 χρόνια.
Ο προηγούμενος ήταν ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είχε διακηρύξει ότι «η Αμερική τοποθετείται στη διεθνή σκηνή ως το μοναδικό απαραίτητο έθνος στον κόσμο» και ότι «οι ΗΠΑ χάρισαν στον πλανήτη το Διαδίκτυο», πανηγυρίζοντας διότι «η ανθρωπότητα εισήλθε στη Νέα Αναγέννηση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!