Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
32 °C 7 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Λονδίνο – Δουβλίνο, ένα… Brexit δρόμος
[Το Βήμα]: Λονδίνο – Δουβλίνο, ένα… Brexit δρόμος

[Το Βήμα]: Λονδίνο – Δουβλίνο, ένα… Brexit δρόμος

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για τη μετακίνηση προσωπικού από τη Βρετανία στην ΕΕ
Την ώρα που τα στελέχη των τραπεζών στο Σίτι του Λονδίνου αποφασίζουν πού θα μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε περίπτωση ενός σκληρού Brexit, τα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της Φρανκφούρτης, του Λουξεμβούργου και του Παρισιού, διαγκωνίζονται για μέρος από τα κέρδη – αλλά ο πιο δημοφιλής προορισμός φαίνεται πως είναι το Δουβλίνο.
Αν και δεκάδες τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, διαχειριστές κεφαλαίων και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις καταστρώνουν σχέδια για το πώς σκοπεύουν να αντεπεξέλθουν, προς το παρόν μόνο 59 από τις 222 μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τη μετακίνηση προσωπικού από τη Βρετανία στην ΕΕ λόγω του Brexit. Και παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία δεν έχει ανακάμψει πλήρως από την οικονομική κρίση που την ανάγκασε να μπει σε πρόγραμμα προσαρμογής, το Δουβλίνο είναι ο κορυφαίος προορισμός, με 19 επιχειρήσεις που αναφέρουν πιθανή μετάβασή τους στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας.
Η Barclays Bank, ας πούμε, η οποία διαθέτει τραπεζική άδεια στην Ιρλανδία και η οποία λειτουργεί εκεί εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, θεωρεί πως έχει μια φυσική βάση στο Δουβλίνο, δήλωσε η τράπεζα. Ο πρόεδρος της JP Morgan έχει ήδη συζητήσει επισήμως την επέκταση της αμερικανικής τράπεζας στο Δουβλίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!