Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Λευκωσία: Ο Ερντογάν στέλνει τα χειρότερα μηνύματα σε μια κρίσιμη φάση
[Το Βήμα]: Λευκωσία: Ο Ερντογάν στέλνει τα χειρότερα μηνύματα σε μια κρίσιμη φάση

[Το Βήμα]: Λευκωσία: Ο Ερντογάν στέλνει τα χειρότερα μηνύματα σε μια κρίσιμη φάση

«Όχι» στην πρόταση Ακιντζί για παράλληλες διαπραγματεύσεις
Απαράδεκτες χαρακτηρίζει η Λευκωσία τις δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου και τονίζει ότι αποδεικνύουν πώς προέκυψαν οι δυσκολίες που υπάρχουν στη διαπραγματευτική διαδικασία. «Με τέτοιους χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος της Τουρκίας στέλνει τα χειρότερα μηνύματα σε μια κρίσιμη φάση της διαδικασίας» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν.Χριστοδουλίδης.
Εν τω μεταξύ, στην Κύπρο βρίσκεται την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ενώ αναμένεται να μεταβεί και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
Χθες, Τρίτη, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις Συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο».
«Με τέτοιους χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος της Τουρκίας στέλνει τα χειρότερα μηνύματα σε μια κρίσιμη φάση της διαδικασίας και το μόνο που πετυχαίνει είναι η δημιουργία περισσοτέρων προβλημάτων» απάντησε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Επίσης τόνισε ότι αυτές οι δηλώσεις αποδεικνύουν και πώς προέκυψαν οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στη διαπραγματευτική διαδικασία.
«Όχι» στην πρόταση Ακιντζί για παράλληλες διαπραγματεύσεις
Για την πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί για δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι παραπέμπει σε τετραμερή ή πενταμερή διάσκεψη και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, γιατί θα καταλήξει σε αποτυχία και θα οδηγήσει σε κατάρρευση μια πολλά υποσχόμενη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!