Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Κουρουμπλής:Το εθνικό λιμενικό σύστημα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο
[Το Βήμα]: Κουρουμπλής:Το εθνικό λιμενικό σύστημα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο

[Το Βήμα]: Κουρουμπλής:Το εθνικό λιμενικό σύστημα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο

Ακτοπλόοι:Τα προβλήματα δημιουργούνται και από λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις

«Στο νέο περιβάλλον της λιμενικής βιομηχανίας, είναι αναγκαία λιμενικά έργα που θα εξυπηρετήσουν τις θαλάσσιες και συνδυασμένες εμπορευματικές μεταφορές, την ακτοπλοΐα ή την κρουαζιέρα. Το σύστημα χρειάζεται βελτιώσεις. Χρειάζεται ακόμα να αντιμετωπιστούν ορισμένα προβλήματα ή στρεβλώσεις, που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία των κυριότερων επιβατικών και εμπορικών λιμένων». Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιμενικών Έργων.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι το εθνικό λιμενικό σύστημα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, με ζητούμενο η Ελλάδα να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες διεθνείς και εσωτερικές απαιτήσεις και το υπουργείο συνεχίζει την προσπάθεια για την κατάρτιση μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων και επιδιώκει να συμβάλλει στην αξιοποίηση διαθέσιμων μέσων και πόρων για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων.
Επιπλέον ο υπουργός εξήγησε ότι για τη χώρα μας, οι πρωτοβουλίες στη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων, την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική, τον Ενιαίο Θαλάσσιο Μεταφορικό Χώρο και τη Γαλάζια Ανάπτυξη, συνιστούν ευκαιρίες, σε σχέση με τα ζητήματα της ανάπτυξης του λιμενικού συστήματος, της οργάνωσης και λειτουργίας των λιμένων και των υποδομών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!