Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Κοστέλο: Κόψτε το γόρδιο δεσμό των κόκκινων δανείων
[Το Βήμα]: Κοστέλο: Κόψτε το γόρδιο δεσμό των κόκκινων δανείων

[Το Βήμα]: Κοστέλο: Κόψτε το γόρδιο δεσμό των κόκκινων δανείων

«Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος του προγράμματος θα δημιουργήσει θετικό κλίμα – H Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Είχε φτάσει στον πάτο και τώρα είναι στην άνοδο προς την κορυφή”
Συστάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απηύθυνε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του ευρωπαικού προγράμματος για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την πορεία της της τρίτης αξιολόγησης.
Ο κ. Κοστέλο, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τώρα ελπίζουμε στην επίτευξη και της πολιτικής συμφωνίας στις 22 Ιανουαρίου».
Ο ίδιος περιέγραψε και τα επόμενα βήματα, που είναι η κατάθεση νομοσχεδίων πριν τις γιορτές αλλά και η υλοποίηση μέτρων τον Ιανουάριο. Δήλωσε αισιόδοξος ως προς το κλείσιμο της αξιολόγησης, με την πολιτική συμφωνία στις 22 Ιανουαρίου.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε τη δέσμευση των εταίρων για τα μέτρα υποστήριξης του χρέους, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα να κλείσει η αξιολόγηση και ύστερα θα υπάρχει ένας χρόνος τριών τεσσάρων μηνών για να γίνουν συζητήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!