Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Κορκίδης: Το νέο σύστημα εισφορών θα μειώσει περαιτέρω τα έσοδα των Ταμείων
[Το Βήμα]: Κορκίδης: Το νέο σύστημα εισφορών θα μειώσει περαιτέρω τα έσοδα των Ταμείων

[Το Βήμα]: Κορκίδης: Το νέο σύστημα εισφορών θα μειώσει περαιτέρω τα έσοδα των Ταμείων

Σε συνδυασμό με την φορολογία
«Το νέο σύστημα εισφορών από 1/1/2017 αναμένεται να φέρει μεγαλύτερη κάμψη στα έσοδα, ενώ δεν θα σώσει το ασφαλιστικό σύστημα, εάν δεν υπάρξουν περισσότεροι εργαζόμενοι είτε ως εργοδότες είτε αυταπασχολούμενοι και, κυρίως, μισθωτοί» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υπερβολικής φορολόγησης και υψηλού μη μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα, δυστυχώς και κακώς οδηγεί πολλούς που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στο χώρο των υπηρεσιών, να αναζητούν φθηνή ασφαλιστική κάλυψη σε γείτονες εντός και εκτός Ευρωζώνης χώρες τόσο για εργοδότες όσο και για εργαζόμενους.
«Εφιστώ, όμως, την προσοχή όσων αναζητούν φορολογικούς και ασφαλιστικούς παράδεισους να μην πείθονται από υποσχέσεις, αφού ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ενδέχεται, μάλιστα, κάποιοι σε ζώνες έκτος ευρώ, να κινούνται επικίνδυνα στα όρια της νομιμότητας, για να μην πω της παρανομίας σε ΕΕ και Ελλάδα».
Αναλυτικά, ο κ. Κορκίδης παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:
Ασφαλιστική φορολογία
Αντικίνητρο ασφάλισης και δήλωσης εισοδημάτων αναμένεται να αποτελέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών από 1-1-2017 με το διπλό χαράτσι σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!