Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Κολομβία: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία η νέα συμφωνία με τους FARC
[Το Βήμα]: Κολομβία: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία η νέα συμφωνία με τους FARC

[Το Βήμα]: Κολομβία: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία η νέα συμφωνία με τους FARC

Μακριά οι σκέψεις περί δημοψηφίσματος
Με τις ψήφους των γερουσιαστών της συμπολίτευσης εγκρίθηκε από τη Γερουσία της Κολομβίας η νέα αναθεωρημένη συμφωνία ειρήνης με τους αντάρτες των FARC.
Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 75 (επί συνόλου 102) γερουσιαστές, ενώ οι 20 γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κέντρου (CD) του τέως προέδρου Ουρίμπε, καθώς και άλλα ακόμα μέλη αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε είχε ταχθεί κατά της συμφωνίας ειρήνης με τους αντάρτες και είχε συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του «όχι».
Τελικά το «όχι» επικράτησε οριακά: 50,21% έναντι 49,78%. H διαφορά ήταν μόλις 55.000 ψήφοι.
Μετά το σοκ που προκάλεσε στην κυβέρνηση του νυν προέδρου Σάντος (υπουργός Άμυνας στις κυβερνήσεις Ουρίμπε) η απόρριψη της συμφωνίας, τα δύο μέρη αποφάσισαν να κρατήσουν ζωντανή την ειρήνη προχωρώντας σε νέα συμφωνία.
Αυτή τη φορά, το κείμενο θα περνούσε από το Κογκρέσο και μόνο. Ήδη η Γερουσία είπε το «ναι» και αναμένεται η αντίστοιχη ψηφοφορία στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση έχει 99 έδρες (επί συνόλου 166) κατά συνέπεια δεν αναμένεται να υπάρξουν απρόοπτα.
Απόστολος Ρουμπάνης

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!