Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Κυβερνητικό αντίδωρο 214 εκατ. ευρώ στους δήμους
[Το Βήμα]: Κυβερνητικό αντίδωρο 214 εκατ. ευρώ στους δήμους

[Το Βήμα]: Κυβερνητικό αντίδωρο 214 εκατ. ευρώ στους δήμους

Ο Πάνος Σκουρλέτης δίνει τα χρωστούμενα ως το 2009, ενώ έκτοτε το δημόσιο οφείλει άλλα 10 δις ευρώ!
Λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προχωρά στην απόδοση της τελευταίας χρηματικής δόσης, από την λεγόμενη «παλιά γενιά» των παρακρατηθέντων στους δήμους.
Σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους , ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης επιτάχυνε τις διαδικασίες ώστε να «κλείσει» το ζήτημα των οφειλών του ελληνικού δημοσίου, οι οποίες σωρεύτηκαν έως το 2009, και να γίνει άμεσα η αποπληρωμή.
Από κει και πέρα, βέβαια, μετά το 2009, το δημόσιο έχει και άλλα χρωστούμενα προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄βαθμού -οι αιρετοί υπολογίζουν ότι αυτές τις οφειλές του δημοσίου προς τους δήμους φτάνουν τα 10 δις ευρώ. Την ίδια ώρα, περικοπές στους πόρους των δήμων προβλέπονται και στον προϋπολογιμσό του 2017….
Κίνηση καλής θέλησης ενόψει συνεδρίου
Η απόφαση Σκουρλέτη αφορά ποσό ύψους 213.875.000 ευρώ, και αποτελεί την τελευταία από τις 8 ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπονταν να αποδοθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 ν.3756/2009.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, τα ποσά που θα πιστωθούν στους δικαιούχους Δήμους, διατίθενται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών καθώς και για τις επενδυτικές δραστηριότητες έργων των Δήμων της χώρας, Ωστόσο, «δύναται τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά την κρίση τους», τονίζει το υπουργείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!