Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Κυρ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Οι ιδιωτικές επενδύσεις βασικός μοχλός ανάπτυξης (live)
[Το Βήμα]: Κυρ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Οι ιδιωτικές επενδύσεις βασικός μοχλός ανάπτυξης (live)

[Το Βήμα]: Κυρ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Οι ιδιωτικές επενδύσεις βασικός μοχλός ανάπτυξης (live)

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ
Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχωρεί το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.
Η κυβέρνησή του, είπε, θα είναι απολύτως προσηλωμένη στην προσέλκυση επενδύσεων και δεν θα δεχθεί αποκλίσεις. «Έχω δεσμευθεί σε μείωση κατά 20% της φορολογίας στις επιχειρήσεις μέσα σε δύο μήνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «έχω δεσμευτεί για ένα απλοποιημένο αδειοδοτικό πλαίσιο».
Για το 4ο μνημόνιο
Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και έχει την υπογραφή Τσίπρα Καμμένου, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα 5,1 δισ. για 2019 και 2020, καθώς και για μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου από το 2019. Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2020.
«Εγώ θα πείσω τους εταίρους για μείωση των πλεονασμάτων με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», τόνισε. Δεν φοράω τη μία το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη το αμπέχωνο του διαδηλωτή, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αμφισβήτησε την “καθαρή έξοδο από τα μνημόνια”, που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι Η χώρα θα είναι δεσμευμένη σε ένα αυστηρό πλαίσιο και μετά το 2018 σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι «η καθαρή έξοδος είναι μόνο στα χαρτιά».
«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!