Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Κίνα και Ινδία στην κορυφή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
[Το Βήμα]: Κίνα και Ινδία στην κορυφή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

[Το Βήμα]: Κίνα και Ινδία στην κορυφή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Εκτόπισαν τις ΗΠΑ του Τραμπ – Βελτιωμένη η θέση της Ελλάδας, ανέβηκε στην 32η από την τελευταία (40ή) θέση
Η Κίνα και η Ινδία κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στον Δείκτη Ελκυστικότητας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αφήνοντας πίσω τις άλλοτε επικρατούσες ΗΠΑ. Η πτώση των ΗΠΑ στην τρίτη θέση της κατάταξης των 40 κορυφαίων χωρών – για πρώτη φορά από το 2015 – ακολουθεί μία σημαντική αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής υπό τη διακυβέρνηση Τραμπ.
Η έκθεση της ΕΥ που δόθηκε στη δημοσιότητα επισημαίνει ότι τα εκτελεστικά διατάγματα της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία ανατρέπουν μία σειρά από πολιτικές για την κλιματική αλλαγή της προηγούμενης διοίκησης, αναβιώνουν την αμερικανική βιομηχανία άνθρακα και αναθεωρούν το Σχέδιο για Καθαρή Ενέργεια (Clean Power Plan), υποβαθμίζοντας έτσι την επενδυτική ελκυστικότητα των ΗΠΑ ως προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).
Στην Κίνα, ο Εθνικός Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2017 ότι θα δαπανήσει 363 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη της δυναμικότητας των ΑΠΕ ως το 2020. Με την επένδυση αυτή, η οποία θα δημιουργήσει 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, οι ΑΠΕ θα αντιπροσωπεύουν το 50% της νέας παραγωγικής ικανότητας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΝΕΑ.
Η Κίνα σχεδιάζει, επίσης, να δρομολογήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα εμπορεύσιμων πράσινων πιστοποιητικών, τα οποία θα αποδεικνύουν ότι οι διαχειριστές των μονάδων έχουν παραγάγει καθαρή ενέργεια και μπορούν να πωλούν στους καταναλωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!