Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Σε κερδοφορία «γύρισε» στο εννεάμηνο του 2016 η Alpha Bank
[Το Βήμα]: Σε κερδοφορία «γύρισε»  στο εννεάμηνο του 2016 η Alpha Bank

[Το Βήμα]: Σε κερδοφορία «γύρισε» στο εννεάμηνο του 2016 η Alpha Bank

Στο γ΄ τρίμηνο τα κέρδη ανήλθαν σε 41,2 εκατ ευρώ έναντι ζημιών 16,8 εκατ ευρώ στο ίδιο διάστημα 2015
Κέρδη πέτυχε η Alpha Bank στο εννεάμηνο του 2016, μέσω της αποκλιμάκωσης των προβλέψεων για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου και της βελτιώσης του αποτελέσματος προ προβλέψεων.
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, τα μετά φόρων κέρδη σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν στο εννεάμηνο σε 22,2 εκατ ευρώ έναντι ζημιών 838,4 εκατ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Στο γ΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 41,2 εκατ ευρώ έναντι ζημιών κατά 16,8 εκατ ευρώ το ίδιο διάστημα του 2015.
Σε γραπτή του δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Δ. Μαντζούνης, σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα εννεαμήνου επιβεβαιώνουν τον στόχο για ανάκαμψη της χρηματοοικονομικής επίδοσης μας εντός του 2016».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «επικεντρωνόμεθα στη βελτίωση της ποιότητος του Ενεργητικού, στην ενίσχυση της ρευστότητος, στη διατήρηση της ισχυρής κεφαλαιακής μας βάσεως και στην αύξηση της αποδοτικότητος».
Ο κ. Μαντζούνης στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόοδο «στην ενεργό διαχείριση των μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων, στο πλαίσιο των στόχων που συμφωνήθηκαν με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για τα προσεχή έτη. Η έγκαιρη και επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολογήσεως αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και να αποτελέσει το έναυσμα για ευνοϊκές εξελίξεις κατά το α ́ τρίμηνο του 2017».
Τέλος, σημειώσε πως «η συνεχής βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας σε γερές βάσεις αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των προσπαθειών μας».
Τα βασικά μεγέθη
Τα Κύρια Αποτελέσματα προ Προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 4,2% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 896,4 εκατ. ευρώ κυρίως ως αποτέλεσμα της βελτιώσεως της λειτουργικής επιδόσεως και της αυξήσεως της αποδοτικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!