Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Καμπανάκι για ασθενείς να φεύγουν έξω για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο
[Το Βήμα]: Καμπανάκι για ασθενείς να φεύγουν έξω για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο

[Το Βήμα]: Καμπανάκι για ασθενείς να φεύγουν έξω για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο

Προειδοποίηση και στατιστικά στοιχεία για τον καρκίνο του πνεύμονα
«Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα θυμηθούμε άλλες εποχές, που ο κόσμος έφευγε από την Ελλάδα και πήγαινε στο εξωτερικό για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Λυπάμαι γι’ αυτή τη δυσάρεστη εικόνα…». Την παραπάνω προειδοποίηση έκανε ο καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Συρίγος, μιλώντας σε εκδήλωση για τις σημαντικές ανακαλύψεις της ανοσο-ογκολογίας και η συνεισφορά της στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).
«Η ανοσοθεραπεία έχει ήδη αλλάξει το τοπίο της θεραπείας του καρκίνου με σημαντικές βελτιώσεις στην επιβίωση ασθενών με ορισμένα νεοπλάσματα» δήλωσε π πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Ιωάννης Βαρθαλίτης.Ο καθηγητής κ. Συρίγος αναφέρθηκε στην καινοτομία της ανοσο-ογκολογίας στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί έναν από τους πιο κοινούς καρκίνους παγκοσμίως, με δύο στους τρεις καρκίνους του πνεύμονα να διαγιγνώσκονται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Συρίγος, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο πιο θανατηφόρος παγκοσμίως, καθώς το 2012 το 19,4% των θανάτων παγκοσμίως από καρκίνο οφειλόταν στον καρκίνο του πνεύμονα, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των θανάτων από καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!