Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Ιταλία: Τι θα γίνει αν χάσει το δημοψήφισμα ο Ρέντσι
[Το Βήμα]: Ιταλία: Τι θα γίνει αν χάσει το δημοψήφισμα ο Ρέντσι

[Το Βήμα]: Ιταλία: Τι θα γίνει αν χάσει το δημοψήφισμα ο Ρέντσι

Πολιτική αστάθεια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης
Ανοίγοντας δρόμο για νέα πολιτική αστάθεια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ο Ματέο Ρέντσι έχει υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί αν χάσει το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις την ερχόμενη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ήττα για τον Ιταλό πρωθυπουρό στις κάλπες, που μπορεί να εκφράσουν την τρίτη εξέγερση κατά του συστήματος από τους ψηφοφόρους – μετά το Brexit και την νίκη Τραμπ στις ΗΠΑ.
Ετσι, αυξάνονται οι πιέσεις στον Ρέντσι να υπαναχωρήσει από την απειλή του και να παραμείνει στην εξουσία για να ασχοληθεί με τις επιπτώσεις ενός «Όχι» στο δημοψήφισμα, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου μιας μεγάλης τραπεζικής κρίσης. Αλλά πηγές κοντά στον Ρέντσι επιμένουν ότι θα τιμήσει το λόγο του και θα παραιτηθεί αμέσως, ώστε να μην γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην πολιτική εικόνα του.
Ο πρόεδρος της Ιταλίας θα μπορούσε να απευθύνει έκκληση στο αίσθημα ευθύνης του Ρέντσι και να του ζητήσει να επιδιώξει μια νέα εντολή από το κοινοβούλιο. Η απάντησή του εξαρτηθεί από το μέγεθος της ενδεχόμενης ήττας. Μια πηγή είπε μάλιστα ότι ο 41χρονος πρωθυπουργός θα μπορούσε να εγκαταλείψει τελείως την πολιτική, σε περίπτωση εκλογικής συντριβής την Κυριακή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!