Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Ισπανία: Στην αποχή κλίνουν οι Σοσιαλιστές για νέα πρωθυπουργία Ραχόι
[Το Βήμα]: Ισπανία: Στην αποχή κλίνουν οι Σοσιαλιστές για νέα πρωθυπουργία Ραχόι

[Το Βήμα]: Ισπανία: Στην αποχή κλίνουν οι Σοσιαλιστές για νέα πρωθυπουργία Ραχόι

Εν αναμονή εξελίξεων
Πολιτικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες στην Ισπανία, αυτή τη φορά στην κατεύθυνση σχηματισμού κυβέρνησης, επομένως απομάκρυνσης των τρίτων βουλευτικών εκλογών.
Την Κυριακή συνεδριάζουν οι βουλευτές και οι γερουσιαστές του σοσιαλιστικού κόμματος (PSOE), προκειμένου να αποφασίσουν τι στάση θα τηρήσουν εν όψει των νέων επαφών του βασιλιά Φίλιππου Στ’ με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Όλοι πλέον θεωρούν δεδομένο ότι ο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) Μαριάνο Ραχόι θα λάβει εκ νέου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, «ξεπαγώνοντας» τη συμφωνία με τους Ciudadanos που αθροίζει 170 έδρες (επί συνόλου 350).
Και όλα αυτά ενώ απομένουν 13 μέρες για την αυτόματη προκήρυξη τρίτων βουλευτικών εκλογών σε διάστημα 1 έτους.
Στις τάξεις των Σοσιαλιστών ωριμάζει η ιδέα της αποχής, ώστε στη β’ ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, τα «ναι» να είναι περισσότερα από τα «όχι» και η Ισπανία επιτέλους να αποκτήσει κυβέρνηση.
Ουσιαστικά χρειάζονται 11 αποχές (από τους 85 συνολικά βουλευτές του PSOE), ώστε οι 170 θετικές ψήφοι του Λαϊκού Κόμματος και των Ciudadanos (μαζί με μία βουλευτή από τα Κανάρια Νησιά) να είναι περισσότερες από τις υποθετικές 169 αρνητικές (PSOE χωρίς τους 11 που θα απέχουν, Podemos και τοπικά κόμματα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!