Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Ισχυρή αύξηση της μεταποίησης για 4ο συνεχή μήνα τον Σεπτέμβριο
[Το Βήμα]: Ισχυρή αύξηση της μεταποίησης για 4ο συνεχή μήνα τον Σεπτέμβριο

[Το Βήμα]: Ισχυρή αύξηση της μεταποίησης για 4ο συνεχή μήνα τον Σεπτέμβριο

Στις 52,8 μονάδες ο σχετικός δείκτης από τις 52,2 τον Αύγουστο
Την μεγαλύτερη επέκταση από τον Ιούνιο του 2008 κατέγραψε η μεταποίηση στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, χάρη στην ισχυρή αύξηση της ζήτησης από το εσωτερικό, με τις συνθήκες στον κλάδο να βελτιώνονται για τέταρτο συνεχή μήνα.
Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της IHS Markit που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από τις 52,2 μονάδες του Αυγούστου.
Ξεπέρασε και πάλι το 50 που διαχωρίζει την επέκταση από την συρρίκνωση. Ανάλογη ανάπτυξη είχε να σημειωθεί από τον Ιούνιο του 2008.
Η αύξηση των νέων παραγγελιών ήταν η ισχυροτερη που έχει καταγραφεί σε διάστημα μεγαλύτερο των τρεισίμησι ετών, είπε η Markit.
Τα στοιχεία υπέδειξαν ότι η αύξηση των νέων εργασιών επικεντρώθηκε στην εγχώρια αγορά, καθώς οι νέες παραγγελίες εξαγωγών μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, μολονότι σε μικρό βαθμό.
«Η συνολική ανάπτυξη εξακολούθησε να απορρέει από τη δριμεία αύξηση τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών, οι οποίες με τη σειρά τους συνέβαλαν σε ακόμα μία σταθερή αύξηση της απασχόλησης, ενισχύοντας τις ελπίδες για περαιτέρω υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα», είπε ο Alex Gill, οικονομολόγος της IHS Markit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!