Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Ο υπουργός Οικονομικών που διάλεξε ο Τραμπ ακυρώνει την πολιτική του
[Το Βήμα]: Ο υπουργός Οικονομικών που διάλεξε ο Τραμπ ακυρώνει την πολιτική του

[Το Βήμα]: Ο υπουργός Οικονομικών που διάλεξε ο Τραμπ ακυρώνει την πολιτική του

Δεν θα μειωθεί η φορολογία των πλουσίων, δηλώνει ο Στίβεν Μνουσίν
Δεν πρόλαβε πετεινός να λαλήσει τρεις φορές και ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs στον οποίο εμπιστεύθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ το υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησής του ανέτρεψε μια κομβική προεκλογική εξαγγελία του εκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC την επομένη κι όλας του ορισμού του στο υπουργείο Οικονομικών, ο Στίβεν Μνουσίν δήλωσε ευθέως ότι δεν θα μειωθεί η επόμενη διακυβέρνηση στην Ουάσιγκτον δεν θα μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση των ανώτερων εισοδηματικών τάξεων.
«Κάθε μείωση που ενδεχομένως θα αποφασιστεί για τους φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα θα αντισταθμιστεί από τις περικοπές στις φοροαπαλλαγές και τις μειώσεις φόρου που απολαμβάνουν σήμερα. Ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει απόλυτη μείωση της φορολόγησης για την υψηλότερη εισοδηματική τάξη», είπε χαρακτηριστικά ο επόμενος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ, η δήλωση του Μνουσίν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που έχει ήδη καταγράψει και δημοσιεύσει στο κυβερνητικό πρόγραμμά του ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το οποίο η διακυβέρνησή του θα προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας μειώσεις των φόρων που καταβάλλει το περίφημο «1%» των πλουσιότερων Αμερικανών πολιτών – στην πράξη θα ωφελούνταν μάλλον περισσότεροι ευκατάστατοι Αμερικανοί και όχι μόνο οι υπερ-πλούσιοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!