Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Υπό το μηδέν σε κεντρική και δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος
[Το Βήμα]: Υπό το μηδέν σε κεντρική και δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος

[Το Βήμα]: Υπό το μηδέν σε κεντρική και δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος

Πού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες
Με τσουχτερό κρύο έκανε «ποδαρικό» ο Δεκέμβριος στη βόρεια Ελλάδα, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές να έχει πέσει κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού. Οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, σε συνδυασμό με τον παγετό που έχει σχηματιστεί στο οδόστρωμα, καθιστούν απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.
Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης έπεσε στον 1 βαθμό Κελσίου, ενώ -4 βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος σε Σέρρες και Κιλκίς. Ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη δυτική Μακεδονία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Φλώρινα η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε το πρωί στους -10 βαθμούς Κελσίου. Η Πτολεμαΐδα «ξύπνησε» με -9 βαθμούς, ενώ στα Γρεβενά το θερμόμετρο έπεσε στους -8 βαθμούς.
Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις των νομών της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα που κινούνται σε:
  • Στην Ημαθία, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από το 72ο χλμ (διασταύρωση Σελίου) έως το 97ο χλμ (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας-Σελίου (από το 4ο έως το 26ο χλμ, χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), Νάουσας-3-5 Πηγαδιών (από το 8ο έως το 17ο χλμ, χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών), Νάουσας-Σελίου (από το 8ο έως το 19ο χλμ, χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), Βέροιας-Δασκίου (από το 13ο χλμ μέχρι το Δάσκιο) και Νάουσας-Ροδοχωρίου (από το 8ο χλμ μέχρι το Ροδοχώρι).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!