Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: ΥΠΟΙΚ: Μεθοδικά και βάσει του οδικού χάρτη η πλήρης άρση των capital controls
[Το Βήμα]: ΥΠΟΙΚ: Μεθοδικά και βάσει του οδικού χάρτη η πλήρης άρση των capital controls

[Το Βήμα]: ΥΠΟΙΚ: Μεθοδικά και βάσει του οδικού χάρτη η πλήρης άρση των capital controls

Απάντηση στην επίθεση της αντιπολίτευσης
«Η πορεία προς την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών συνεχίζεται με τον ίδιο μεθοδικό τρόπο, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που έχουμε δημοσιεύσει ήδη από τις 15 Μαΐου, για να προσφέρουμε σταθερό έδαφος όσον αφορά τη διαφάνεια και τις προσδοκίες των πολιτών και των επιχειρήσεων σχετικά με αυτό το θέμα» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στα επικριτικά σχόλια της Αντιπολίτευσης.
«Οι αντιδράσεις σχετικά με την Υπουργική Απόφαση φανερώνουν άγνοια της ουσίας του ζητήματος και της φάσης της διαδικασίας στην οποία βρισκόμαστε», τονίζει και υπενθυμίζει τα βασικά στάδια της διαδικασίας.
Κατηγορούμενο δε ότι στην ουσία με την νέα υπουργική απόφαση το όριο στις αναλήψεις μετρητών μειώνεται σε ετήσια βάση, εξηγεί γιατί επέλεξε την προσαρμογή του σωρευτικού ορίου ανάληψης μετρητών σε μηνιαία βάση, ενώ αναλύει και τις διευκολύνσεις που έρχονται για τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι:
«Η Υπουργική Απόφαση για την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την πλήρη απελευθέρωσή τους, όπως έχει ήδη περιγραφεί στον οδικό χάρτη που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών στις 15 Μαΐου 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!