Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: ΥΠΟΙΚ: Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στην αγορά των VLTs
[Το Βήμα]: ΥΠΟΙΚ: Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στην αγορά των VLTs

[Το Βήμα]: ΥΠΟΙΚ: Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στην αγορά των VLTs

Σε 25.000 μειώνεται ο συνολικός αριθμός τους
Μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από την ΟΠΑΠ ΑΕ, από 35.000 σε 25.000 και αύξηση του αριθμού των VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε κάθε σημείο είναι εκ των βασικών αλλαγών που επιφέρει το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών για τη αγορά παιγνίων, με στόχο τον εξορθολογισμό της αγοράς των VLT. Οπως μάλιστα σημειώνει, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τομείς της αγοράς παιγνίων.
Επίσης, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αυξάνει σε 18 χρόνια (από 10 χρόνια που ισχύει σήμερα) ο χρόνος ισχύος της άδειας εκμετάλλευσης των VLTs από τον ΟΠΑΠ, «προκειμένου να αντισταθμιστεί η ανισορροπία που προκαλείται στη σύμβαση Δημοσίου και ΟΠΑΠ, λόγω της μείωσης του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.
Ακόμη, εισάγεται ρητή νομοθετική εξουσιοδότηση για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΠΑΠ για την εξειδίκευση των όρων και προϋποθέσεων άσκησης του δικαιώματος του ΟΠΑΠ στην εγκατάσταση και εκμετάλλευση των παιχνιδομηχανών.
  • Το νομοσχέδιο

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα 4/8/2017 νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο ‘Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων’.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!