Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Το Βήμα]: ΗΠΑ: Ούτε ο υπουργός Ενέργειας δεν έχει πειστεί για το διοξείδιο του άνθρακα
[Το Βήμα]: ΗΠΑ: Ούτε ο υπουργός Ενέργειας δεν έχει πειστεί για το διοξείδιο του άνθρακα

[Το Βήμα]: ΗΠΑ: Ούτε ο υπουργός Ενέργειας δεν έχει πειστεί για το διοξείδιο του άνθρακα

«Ποια ομοφωνία;»
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν λέει να σταματήσει την κόντρα με την επιστήμη: έπειτα από ανάλογες δηλώσεις του προέδρου αλλά και του επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας, και ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι δήλωσε πως το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ο κύριος παράγοντας πίσω από την παγκόσμια θέρμανση.
Οι δηλώσεις του Πέρι, που βρίσκονται σε αντίθεση με τη σχεδόν απόλυτη ομοφωνία της επιστημονικής κοινότητας, έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού κατά της κλιματικής αλλαγής, την οποία έχει αποδεχτεί σχεδόν το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Στην εκπομπή «Squawk Box» του δικτύου CNBC, o Πέρι, πρώην κυβερνήτης του Τέξας, απάντησε «όχι» σε ερώτηση για το εάν η κλιματική αλλαγή οφείλεται κυρίως στις εκπομπές άνθρακα. «Ο κύριος παράγοντας είναι πιθανότατα τα νερά των ωκεανών και το περιβάλλον όπου ζούμε».
Στην πραγματικότητα, οι ωκεανοί είναι θύμα της κλιματικής αλλαγής, καθώς απορροφούν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια τόνους ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα και γίνονται έτσι όλο και πιο όξινοι.
Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για το Κλίμα (IPCC), η οποία συλλέγει και επεξεργάζεται τις διαθέσιμες μελέτες, οι εκπομπές CO2 από τη καύση ορυκτών καυσίμων ευθύνονται για 33 φορές περισσότερη θέρμανση σε σχέση με τα φυσικά αίτια.
Ο υπουργός Ενέργειας παραδέχτηκε ότι το κλίμα αλλάζει και ότι το CO2 μπορεί να παίζει ρόλο, όχι όμως σημαντικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!