Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Ιωάννινα: Κλειστά και την Τρίτη σχολεία και Πανεπιστήμιο – Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία
[Το Βήμα]: Ιωάννινα: Κλειστά και την Τρίτη σχολεία και Πανεπιστήμιο – Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία

[Το Βήμα]: Ιωάννινα: Κλειστά και την Τρίτη σχολεία και Πανεπιστήμιο – Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο – Καθησυχαστικός ο Ευθ. Λέκκας
Καθησυχαστικός για την εξέλιξη του σεισμού, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ιδιόμορφο», που εξελίσσεται κανονικά, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν, εμφανίστηκε κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Δευτέρας.
Ωστόσο, δεκαέξι κλιμάκια μηχανικών από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης ,την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το ΤΕΕ Ηπείρου, πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και ελέγχους, ξεκινώντας από σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια, στην πόλη των Ιωαννίνων και στα χωριά.
«Πρέπει να τονιστεί πως οι κατασκευές άντεξαν στον μεγάλο σεισμό του Σαββάτου» επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ενώ πρόσθεσε πως αυτό το γεγονός πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, ώστε να αισθανθούν πως υπάρχουν περιθώρια ασφαλείας.
Παράλληλα δε, τόνισε ότι πρέπει να αναζητούν την επίσημη ενημέρωση και να αποφεύγουν τη φημολογία, η οποία αποδεικνύεται επιβλαβής για την ψυχολογία τους.
Κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού, αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, να παραμένουν και αύριο, Τρίτη, κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το πανεπιστήμιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!